Cel mai bun uscator de rufe – Ghid de achizitie

Care este cel mai bun uscator de rufe? Ce caracteristici trebuie sa aiba un uscator de rufe bun? Si mai ales, cum aleg cel mai bun uscator de rufe? Iata 3 intrebari la care veti afla raspunsul in cele ce urmeaza.

Cel mai bun uscator de rufe – Generalitati


Fie ca locuim la casa ori la apartament, problema hainelor ce trebuie intinse la uscat este la fel de neplacuta. Dincolo de aspectul practic al operatiunii, si cel estetic este la fel de important.

Astfel, pentru a usca rufele avem nevoie de spatiu pentru a le intinde, de aerisirea acestui spatiu, dar si de timp pentru a le intinde, intoarce, strange. Apoi, procesul de uscare poate dura in functie de anotimp si grosimea lor de la cateva ore la o zi sau chiar mai mult. Ce facem insa cand avem nevoie de un articol vestimentar in ultimul moment?

Aspectul estetic este si el important, caci nu putem intinde hainele in afara balconului sau in curte, in vazul intergului bloc si al strazii.

Iata doar cateva motive pentru care un uscator de rufe din gama electocasnicelor este mai mult decat binevenit in orice casa. Hai sa vedem cum putem alege cel mai bun uscator de rufe ghidandu-ne dupa cateva criterii obiective:

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe? Criterii obiective


Atunci cand vrei sa iti cumperi un uscator de rufe bun, trebuie sa tii cont de anumite caracteristici. Astfel, capacitatea de uscare masurata in kg este foarte importanta, alaturi de prezenta unor programe speciale sau a unor accesorii suplimentare. Un uscator de rufe de calitate trebuie sa aiba cateva elemente obligatorii, care sa iti usureze tie munca si sa iti permita sa il folosesti pentru toate tipurile de tesaturi, chiar si pentru cele mai sensibile sau mai groase.

Metoda de uscare


Cele mai multe uscatoare de rufe de pe piata ususca hainele prin condensare, iar apa rezultata in urma acestui proces este coelctata intr-un rezervor special ce trebuie golit periodic.

Capacitatea de incarcare


Aceasta este una dintre principalele caracteristici pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand alegem un astfel de aparat electrocasnic. In general, aceasta capacitate variaza intre 6 si 9 kg. Daca familia este numeroasa, atunci este indicat sa alegeti un uscator cu o capacitate mai mare, care sa permita uscarea tuturor hainelor pe care le spalati in masina de spalat rufe.

Cel mai bun uscator de rufe – Ghid de achizitie
Cel mai bun uscator de rufe

Numarul de programe


Numarul de programe disponibile in cazul unui asemenea uscator de rufe este urmatorul criteriu de baza. Asadar, un uscator de rufe poate porni cu un numar de 8 programe, dar unul performant, de ultima generatie, poate ajunge si la 27 de programe de uscare automata.

Pe etichetele multor articole vestimentare ne sunt precizate conditiile in care acestea trebuie spalate si uscate. Si asta pentru ca pana nu demult uscatoarele sau masinile care aveau si uscatoare incorporate nu dispuneau decat de un singur program de uscare, ce nu se potrivea nu multe dintre materialele textile utilizate. Acest lucru s-a schimbat din fericire in ultimul timp, acum aparand programe speciale care sa permita uscarea tuturor tipurilor de tesaturi, de la bumbac la lana sau matase sau sintetice.

Intre cele mai des intalnite tipuri de programe ale uscatorului de rufe amintim:

  • Program bumbac
  • Program lana
  • Program lenjerie
  • Program delicate
  • Program usor de calcat
  • Delicat si suport pantofi
  • Improspatare Jeans

Functii pe care trebuie sa le inglobeze cel mai bun uscator de rufe


Pe langa numarul de programe, functiile permit o mai buna adaptabilitate a aparatului la nevoile de moment ale fiecauia. Pentru ca un astfel de uscator este menit sa scurteze considerabil timpul necesar uscarii rufelor, el trebuie sa fie usor de setat si de reglat in functie de tipul tesaturilor si de intrebuintarile ulterioare ale acestora.

Pe lista acestor functii suplimentare includem:

  • Functia anti – incretire a tesaturii sau Ciclu de rotire extins, care asigura o rotire suplimentara a cuvei incarcate chiar si dupa ce pompa de candura s-a oprit. Acest lucru permite o aerisire a hainelor pana cand acestea se racesc si nu se mai sifoneaza.
  • Optiune abur – pentru o uscare puternica si delicata in acelasi timp.
  • Pornire intarziata. Pentru hainele delicate sau pentru programele speciale care prevad scoaterea imediat dupa terminarea ciclului a hainelor din cuva pentru a le pune pe umeras, un uscator de rufe bun va avea si functia de programare intarziata. Prin intermediul acesteia puteti seta ora la care sa porneasca aparatul pentru a fi gata atunci cand doriti si cand aveti nevoie de rufe. Va faceti astfel programul cum doriti, fara a fi necesara alocarii unui timp de asteptare pentru uscarea hainelor.

De un real folos sunt si acele functii sau elemente care vin in ajutorul persoanei ce il foloseste pentru a-i usura acesteia procesul de utilizare si pentru a crea conditiile de maxima siguranta in utilizare, prelungind astfel si durata de viata a aparatului, dar mentinand si performantele acestuia la nivel maxim. Astfel de functii sunt, de exemplu:

  • Indicatorul luminos pentru rezervor de apa gol, care indica nevoia de a goli recipientul sau nu
  • Indicator sonor pentru terminarea ciclului de uscare
  • Indicator Curatare condensator
  • Indicator Curatare filtru

Senzor de umiditate


Unul dintre cele mai importante detalii introdus de curand in tehnologia producerii acestor aparate electrocasnice mari. Un uscator de rufe performant trebuie sa aiba inclus acest senzor, caci el asigura un plus de confort si de siguranta. Senzorul, situat in interiorul cuvei, analizeaza gradul de uscare a rufelor si in functie de nivelul acestuia poate comanda oprirea uscatorului chiar daca programul prestabilit nu a ajuns la final. Acest lucru asigura asadar un consum mai mic de energie, caci aparatul se va opri la momentul oportun si nu va consuma energie electrica suplimentara daca nu mai este nevoie.

Mai mult decat atat, senzorul de umiditate creeaza conditii superioare de uscare si pentru tesaturile mai delicate, ce necesita un timp mic pentru a se usca si pe care caldura suplimentara le poate afecta intr-un mod negativ.

Clasa energetica


Clasa de eficienta energetica pe care o regaseam de regula in cazul masinilor de spalat cu uscator incorporat era B, adica nu tocmai eficienta, dar nici foarte consumatoare. Acum, cand de la clasa A s-a ajuns la A+++, este pacat sa nu optati pentru un astfel de aparat performant, care sa reduca la minim consumul de energie electrica necesar pe ciclu de uscare. In prezent se intalnesc uscatoare cu clasa B, A+, A++ si chiar A+++. Desi in general nu consuma foarte mult, un uscator este folosit la fel de des ca o masina de spalat, deci va avea multe cicluri intr-o saptamana. Chiar daca modelele cu clasa energetica A++ si A+++ sunt ceva mai scumpe decat celelalte, costul este justificat si se va amortiza destul de repede.

In plus, sunt si mai ecologice pentru ca au un sistem performant de eficientizare a procesului, astfel ca si timpul este redus, si consumul.

Ergonomia


Un uscator de rufe reprezinta un aparat electrocasnic de dimensiuni mari, care vine in completarea masinii de spalat pe care o avem cu totii in casa. Insa, tocmai pentru ca este suplimentar, el ocupa si un spatiu in plus in baie si de multe ori aceasta poate fi o problema. Din fericire aceste aparate sunt concepute astfel incat sa poata fi amplasate deasupra unei masini de spalat, economisind asadar mult loc, pe care de multe ori nu il avem fizic.

Suprapunerea celor doua face ca si mutarea hainelor din masina de spalat in uscator sa fie mai rapida si mai simpla.

Accesorii disponibile


Un uscator trebuie sa aiba incorporat un filtru pentru scame, care sa se poata curata cu usurinta. Acesta se afla si poate fi accesat fie din cuva, imediat in partea de jos a usii, fie in exterior, tot sub usa, fiind accesbil in orice moment.

Un filtru performant va ajuta si aparatul sa functioneze optim mai mult timp sa sa economiseasca energie.

Grilaj pentru tambur. Acest grilaj se monteaza pe tamburul uscatorului si sustine incarcatura in timpul uscarii, fara ca tamburul in sine sa se roteasca, asa cum se intampla in mod normal. Acest accesoriu suplimentar este util tot in cazul textilelor foarte delicate sau a celor ce se pot incurca in timpul ciclului de centrifugare.

Nivel de zgomot


Pentru ca uscatorul are un tambur asemena masinii de spalat, care se roteste pentru a invarti hainele, acesta produce zgomot la fe ca o masina. Si evacuarea apei poate crea zgomot, insa nu unul deranjant.

Un uscator de rufe bun ar trebui sa aiba trecut la caracteristici nivelul de zgomot la excelent sau cat mai mic pentru a  asigura maxim de confort.

Control


Afisajul si functia de comanda a unui astfel de aparat electrocasnic este si el important, caci poate fi mai permisiv sau mai limitativ. Pentru cei ce doresc sa modifice personal setarile în detaliu, controlul touch poate fi solutia ideala. Acestea permit salvarea optiunilor de uscare favorite. In general insa uscatoarele au afisaj LED sau LCD si control prin buton rotativ, asa cum se intampla in cazul majoritatii masinilor de spalat.

Cel mai bun uscator de rufe dupa Brand/Producator


Da, si acesta este un criteriu in alegerea unui astfel de uscator de rufe. Pe piata exista multe firme producatoare, multe branduri sub care sunt comercializate produsele, insa nu toate sunt la fel.

Exista producatori care au experienta in domeniul masinilor de spalat si al uscatoarelor, asa cum exista si in cazul aparatelor frigorifice sau hotelor, de exemplu. Astfel, producatorul este un criteriu important atunci cand dorim sa achizitionam cel mai bun uscator de rufe.

 

Cel mai bun uscator de rufe : Garantie


Pentru ca in fiecare zi achizitionam un aparat electrocasnic mare, de folosinta indelungata, este bine sa verificam si de ce fel de garantii beneficiaza produsul nostru. In general garantia este de 2 ani, cu posibilitate de extindere, insa trebuie sa vedem si in ce consta aceasta: produsul se inlocuieste, se repara, se returneaza banii, etc.

 

Cel mai bun uscator de rufe pe care il recomandam


Poate putin subiectiv, iata un top 3 al celor mai bune uscatoare de rufe disponibile in magazinele online din Romania.

Uscator de rufe cu condensare Beko DPY8506GXB1


Cel mai bun uscator de rufe -Beko DPY8506GXB1

Un uscator complet, cu multiple functii, inclusiv iluminare cuva si reglare nivel uscare. Practic si extrem de comod de utilizat.

 

Uscator de rufe Electrolux Inverter EDH3897SDE


cel mai bun uscator de rufe - Electrolux Inverter EDH3897SDE

Aparatul este la un pret mai mare, insa si performantele sunt pe masura. Senzorul de umiditate este prezent, capacitate mare, nuamr mare de programe.

Uscator de rufe Hotpoint Aqualtis AQC92F7TM, Clasa A++


cel mai bun uscator de rufe - Hotpoint Aqualtis AQC92F7TM

 

Acest uscator de rufe reuneste majoritatea cerintelor specificate mai sus, incepand de la clasa energetica si pana la un volum de 9 kg, ideal pentru familiile numeroase.

Cel mai bun uscator de rufe – Ghid de achizitie
9.5 Rating
Cel mai bun uscator de rufe

Lizibilitate articol
9.5
Utilitate ghid
9.5
Adauga comentariu
Editor's choice

Fara Comentarii

Adauga raspuns

Scor total

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuiri
Cauta

CelMaiBun.net foloseste cookieuri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close